Elvárások az engedélyezett képzések naplómásolatainál

Ha engedélyezett képzésetek van, akkor tudjátok, hogy sajnos sokkal szigorúbbak a követelmények és a törvényi előírások, ezért a szokványos elvárások mellett felhívnánk a figyelmeteket pár sarkalatos pontra, hogy még mielőtt átkülditek/elhozzátok a naplókat, át tudjátok futni, hogy minden lényeges pont ki lett-e töltve.

Jelenléti ív:

 • Minden, aktuális ütemterv szerinti óra fel legyen vezetve (teljes dátum, óra –> tól,-ig)
 • A résztvevők aláírása rész legyen kitöltve: aláírás vagy mínusz jel legyen a rubrikákban minden esetben
 • Tanári aláírás legyen minden megtartott óra alatt

Haladási napló:

 • Dátum rész legyen kitöltve
 • A jelenléti ívnek megfelelően legyen „plusz”/ „mínusz” jel a résztvevőknél
 • Oktató neve legyen felvezetve az oldalra
 • Oktató aláírása legyen minden megtartott óra után

Lásd minta:

A szokásos elvárások a naplómásolatokkal kapcsolatosan:

Először is fontos kiemelni, hogy az alábbi követelmények nem azért vannak, hogy megnehezítsük az életeteket, hanem mert egyrészt a rendszerünkbe nem tudunk mindenféle formátumú és méretű file-t feltölteni, másrészt ez nem csak a ti elszámolásotok felénk, hanem a mi elszámolásunk is az ügyfelek felé. Bízunk benne, hogy számíthatunk a segítségetekre!

 

 1. Tanfolyamonként csak egy file-t küldjetek, mely tartalmazza a jelenléti ívet és a haladási naplót.

– Ha össze kell vonni több file-t, pl. mert csak oldalanként lehet bescannelni, akkor itt találtok hozzá online segítséget:

http://www.ilovepdf.com/merge_pdf vagy http://www.pdfmerge.com/

– Ha egybe van bescannelve a file, és szét kell vágni, akkor ahhoz itt találtok eszközt: http://www.ilovepdf.com/split_pdf vagy http://www.splitpdf.com/

 

 1. A file neve a tanfolyamkód legyen (a per jelet (/) helyettesíthetitek pl. _ karakterrel)

A visszakereshetőség mellett további nagy segítség ez számunkra, ha több tanfolyamod is van, hogy a rendszerbe való feltöltésnél egyértelmű, hogy melyik képzésedhez melyik dokumentumot töltsük fel (pláne ha közben másik 20 tanár tanfolyamának a dokumentuma is feltöltésre vár).

 

 1. A file pdf formátumban legyen.

– Egyes scannerek csak jpg-be mentik a file-okat. Azok pdf-fé átalakításához is találtok online eszközt. Pl. http://www.ilovepdf.com/jpg_to_pdf vagy http://www.convert-jpg-to-pdf.net/

Kérünk benneteket, hogy telefonos képet ne küldjetek, mert annak a minősége nem megfelelő. Kivételes eset, ha telefonos scanner programot használtok, de ezzel a lehetőséggel is csak akkor éljetek, ha annak a minősége tényleg a scannelthez hasonló. Tehát ne látszódjon asztal, vagy árnyék a papíron, teljes egészében a napló töltse ki a képet.

 

 1. A file mérete

Kérlek törekedjetek arra, hogy egy file  ne legyen nagyobb 1-2 megabyte-nál. A file-ok mérete minőségromlás nélkül csökkenthető a legtöbb esetben. Ehhez is találtok eszközt http://www.ilovepdf.com/compress_pdf vagy https://www.pdfcompress.com/

Ezt azért is kérjük, mert ezeket a file-okat mi online továbbítjuk az ügyfeleknek, így ha nekünk már eleve nagyméretű file-t küldtök, akkor azt nem tudjuk továbbküldeni, ha még hozzátesszük az ügyfél másik 5 tanfolyamának az anyagait is.

 

 1. A file a jelenlétivel kezdődjön, és utána jöjjön a haladási napló

 

 1. Megfelelő tájolás

Ha megnyitjuk a file-t, akkor az olvasható legyen (ne fejjel lefelé nézzen, ne legyen oldalanként más a tájolása), ne legyen szükség forgatásra.

Pdf oldalak elforgatásához segítség: https://www.pdfrotate.com/

 

Ha bármilyen kérdésetek merülne fel az elszámolással kapcsolatban, keressetek minket bizalommal.