Kihelyezett nyelvoktatás vs. hagyományos nyelvi képzés

http://www.dreamstime.com/stock-images-business-people-team-image12815724A nyelvtudás ma már elengedhetetlen része egyes munkaköri leírásoknak, és egyre inkább szükség van rá, hogy a vállalatok hozzájáruljanak ilyen módon a munkaerő fejlesztéséhez.
Hosszútávon nagyon fontos ezeknek a képzéseknek a megtartása, hiszen előrelendíti a színvonalát, a munkamorált, és önbizalmat ad az alkalmazottak számára, új utakat nyit meg. Egy fejlődésben levő cég vagy vállalat számára pedig kötelezővé is válik egy idő után. Az első lépés az elhatározás után, hogy a legmegfelelőbb módszert válasszák ki az alkalmazottak oktatásához.

A kihelyezett nyelvoktatás előnyei a cégek, vállalatok számára

 

A vállalati kihelyezett nyelvoktatás mindenképp előnyösebb, mint egy hagyományos nyelvtanfolyam. A kihelyezett nyelvoktatás nem csak a munkaerő, de a vezetőség számára is sokkal hasznosabb megoldásnak fog bizonyulni hosszútávon. Elsősorban azért, mert az ilyen tanfolyamokon a tematika testre szabható, így egyeztetés alapján teljesen személyre szabható lesz a tanfolyam menete, hogy minél előnyösebb legyen tematika szempontjából a vállalatnál dolgozóknak.

Az anyagokat előre ki lehet dolgozni szintén a vállalat igénye alapján, akár összekötni folyamatban levő projektekkel, jövőbeli tervekkel.

A másik egyértelmű előny a helyszín. Rengeteg idejük elmenne ugyanis az embereknek, ha ingázniuk kéne a nyelvtanfolyam és vállalat épülete között. A kihelyezett nyelvtanfolyam ott lesz helyben az épületben, és rengeteg értékes időt megspórol az ott dolgozóknak.

A helyszínen kívül a testre szabható időbeosztás is hihetetlenül előnyös lehet, hiszen igazítható a vállalat munkarendjéhez, és így rengeteg időt lehet kihasználni, a kihasználatlan időt pedig hasznosítani.

A képzések elkezdése után az is fontos, hogy a vezetőség tudja követni a haladást, az elért eredményeket, az alkalmazottak teljesítményét, így nagy előnyükre lesz a kihelyezett tanfolyam, hiszen folyamatos visszacsatolást kaphatnak a képzőtől.

Tehát ez a fajta képzés minden területen testre szabható, alkalmakhoz alakítható, ellenőrizhető és megbízható. Ugyanezen okokból kifolyólag valószínűleg jóval hatékonyabb is lesz, hiszen a tematikát a cég profiljához alakítva sokkal gyorsabban képbe kerülnek az alkalmazottak azokkal az ismeretekkel, amelyekre leginkább szükségük lesz a közeljövőben.