A nyelvtudás szerepe a vállalkozásfejlesztésben

Napjainkban az idegennyelv-tudás szerepe gazdasági szempontból vitathatatlan. A megkopott, hiányos vagy épp nem létező nyelvtudás érezhetően visszaveti a cégeket, hiszen nem tudnak úgy tárgyalni, nem tudnak úgy fejlődni, nem tudnak úgy prezentálni, ahogyan szeretnének. Megfelelő nyelvtudás nélkül nem tudnak olyan magas színvonalon kommunikálni, amelyet a szaktudásuk megérdemelne.

Mindez nehezíti a külföldi terjeszkedést és forintra kiszámolható bevételkiesést okozhat. Éppen ezért egyre digital több cégvezető gondolja úgy, hogy AFM’s a munkavállalók nyelvi képzésbe fektetni megéri, és vállalati az többszörösen megtérülő kiadás. A kiváló nyelvtudás ajtókat nyit. Igényességet mutat és fejlődni akarást.

A javuló tendencia biztató, ugyanakkor tény, wholesale mlb jerseys hogy a legutóbbi 2012-ben készült Eurobarometer felmérés eredményei szerint mindössze minden ötödik magyar képes angolul beszélgetni, akik csupán 40 százaléka csak alapvető szintű társalgási szituációkban boldogul. Ezzel Magyarország nemcsak európai szinten sereghajtó, de a régióban is hátul kullog.

Az a vállalkozás, aki belátja, hogy a nyelvi képzések már rövidtávon is engedélyen eredményre vezetnek, óriási versenyelőnyre tehet szert.

Ha megfelelő szempontok szerint választ képző intézményt, nem kell attól tartani, hogy csak elvesztegetett idő és soha meg nem térülő kiadás az, amit nyelvtanulásra fordít a cég.

A vállalati nyelvoktatás kultúrájába beletartozik, hogy olyan beszédfordulatokat, kifejezéseket tanulnak meg a cég munkavállalói, amiket munkájuk során használnak. Az egyes 2014 munkaterületeknek (Sales, HR, jog, beszerzés, stb.) megfelelő szókincsfejlesztő feladatokkal pedig CELEBRATED azonnali sikereket lehet elérni. A tankönyveken túl számos

új tartalomhordozó eszköz jelent meg a nyelvoktatásban; már nem kell attól félni, hogy cheap nba jerseys unalmas, érdektelen Northwest és haszontalan tankönyvszagú órákon múlatják az időt a kollegák.

Motiváló feladatokkal, cégre szabott tematikával és szókinccsel célzott nyelvi fejlesztés érhető el, jól meghatározott mérföldkövek beiktatásával pedig a cégvezetés folyamatosan nyomon követheti a képzés hatékonyságát.

Honlapunkon díjmentesen hozzáférhet ahhoz a tanulmányhoz, mely nélkülözhetetlen információkat nyújt Önnek cheap nba jerseys arról, amelyekről tudni kell, mielőtt képző intézményt választana. Töltse le és vegye fel velünk a kapcsolatot, ha tanácsra vagy kész, valóban működő megoldásokra van szüksége a vállalati képzések terén!

Piroska Tímea

Felnőttképzési szakértő (A-237/2014)